Żeberka przygotowane z dodatkiem miodu i czosnku to wyśmienity pomysł na odświętny obiad! Sprawdź i skosztuj!
Składniki:
1/2 kg żeberek wieprzowych
2 łyżki miodu
gałązka rozmarynu
sól
pieprz
łyżeczka papryki w proszku
mała cebula
ząbek czosnku
szklanka wody
2 łyżki oliwy
łyżka smalcu
Sposób przygotowania:
1. Żeberka umyj w zimnej wodzie. Pokrój na paski.
2. Pomieszaj miód, paprykę, sól, pieprz i oliwę. Posmaruj żeberka.
3. Podsmaż na smalcu i włóż mięso do rondelka.
4. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni i dodaj do mięsa.
5. Dodaj rozmaryn. Wlej wodę. Duś (dolewając wodę) na małym ogniu do miękkości (jakieś 60-70 minut).
Składniki:
1/2 kg żeberek wieprzowych
2 łyżki miodu
gałązka rozmarynu
sól
pieprz
łyżeczka papryki w proszku
mała cebula
ząbek czosnku
szklanka wody
2 łyżki oliwy
łyżka smalcu
Sposób przygotowania:
1. Żeberka umyj w zimnej wodzie. Pokrój na paski.
2. Pomieszaj miód, paprykę, sól, pieprz i oliwę. Posmaruj żeberka.
3. Podsmaż na smalcu i włóż mięso do rondelka.
4. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni i dodaj do mięsa.
5. Dodaj rozmaryn. Wlej wodę. Duś (dolewając wodę) na małym ogniu do miękkości (jakieś 60-70 minut).
Zeberka | |
0 Likes | 0 Dislikes |
81 views views | 243 followers |
People & Blogs | Upload TimePublished on 8 Jan 2017 |
Không có nhận xét nào:
Đăng nhận xét